Kezdőlap e-Tájékoztató Szakmai anyagok, kiadványok
Szakmai anyagok, kiadványok

Szombathely városára vonatkozó Levegőminőségi terv részleges felülvizsgálata 2016. november (Új!)

Magyarország pályázatot nyújtott be levegőminőség védelem területre vonatkozóan, az Európai Unió által meghirdetett LIFE Integrált Projekt keretén belül. A pályázat célja, hogy támogatást nyújtson a regionális vagy országos léptékű környezetvédelmi tervek, programok illetve stratégiák végrehajtásához, s elősegítse az ehhez szükséges fejlesztési források mobilizálását.

A levegővédelem területére vonatkozó projektben Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata is jelezte részvételi szándékát. A sikeres pályázat elengedhetetlen feltétele a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő levegőminőségi terv megléte. A LIFE Integrált Projektben történő részvételhez a 2013. évben készített levegőminőségi tervben szükségessé vált módosításokat a Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának közreműködésével elvégezte.

Szombathely városára vonatkozó levegőminőségi terv részleges felülvizsgálatának dokumentációja a Főosztályunk honlapjáról letölthető:

Szombathely város levegőterheltségi szintjének csökkentését szolgáló levegőminőségi terv részleges felülvizsgálata


 

Környezeti állapotértékelés

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Felügyelőségünk 2013. évben elkészítette
illetékességi területének környezeti állapotértékelését
.

Az elkészült dokumentáció az alábbi hivatkozásra kattintva letölthető honlapunkról:   Allapotertekeles2012.pdf


 

Levegőminőségi tervek

Tájékoztatásul közöljük, hogy a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Szombathely és Zalaegerszeg városra vonatkozó levegőminőségi terv tervezetét elkészítette.

Az elkészült tervezetek a Felügyelőség honlapjáról letölthetők:

Szombathely város levegőterheltségi szintjének csökkentését szolgáló levegőminőségi terv

Zalaegerszeg város levegőterheltségi szintjének csökkentését szolgáló levegőminőségi terv


A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) 16. § (3) bekezdése alapján, az érintett nyilvánosság a tájékoztatás közzétételétől számított 30 napon belül a Felügyelőségre postai vagy
elektronikus úton ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) észrevételt, véleményt nyújthat be.

A vélemény és észrevétel benyújtásának határideje: 2014. január 4.