Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztály

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Kezdőlap Hulladékgazdálkodás

Hulladékkezelési engedélyekA Hulladékokra vonatkozó engedélyek az OKIR lekérdezések oldalról kiindulva a veszélyes és nem veszélyes hulladékok kezelésére vonatkozó, jogerős és érvényes, valamint a közelmúltban lejárt engedélyek adatait kérdezhetik le.

Az engedélyezési adatok nyilvánosságra hozatalának célja, hogy a hulladék termelői és birtokosai elsődleges, hiteles forrásból kaphassanak információt.

Az adatbázisba az engedélyezési eljárás során a felügyelőségek rögzítik az engedélyek adatait, amelyből a honlapon keresztül adatokat lehet lekérdezni. A rögzített hulladékkezelői engedélyek az Interneten a jogerőre emelkedéssel válnak elérhetővé, az adatokhoz való hozzáférést automatikusan vezérli a jogerőre emelkedés és az engedély érvényességének dátuma. A jogerőre emelkedett engedély, az érvényesség lejárta után még 90 napig érhető el az Interneten.

Az engedélyeket különböző szempontok szerinti, egyszerű és összetett keresési feltételekkel lehet lekérdezni. Keresni lehet az engedély számára, az engedélyes nevére, a kezelő telephelyre, az engedélyezett hulladékra, az engedélyezett kezelési tevékenységre, stb.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 06. szerda, 14:07